Kågered Racing, som drivs av dragracingprofilen Micke Kågered, lovar två bilar till start när TCR Scandinavia drar igång på Ring Knutstorp i Skåne den 3-4 maj.

Det Linköpingsbaserade teamet flyttar över sin banracingverksamhet från STCC, som under vintern försattes i konkurs, till ersättarklassen TCR Scandinavia som nu tar vid som Sveriges ledande standardbilsmästerskap.

Kågered Racing kommer liksom tidigare att tävla med Volkswagen Golf GTI TCR som vald bilmodell. Man fortsätter också sin väl inarbetade relation med Krylbo-sonen Andreas Ahlberg, som kört för teamet i STCC de senaste två åren och som nu tar upp stafettpinnen i TCR Scandinavia.

– Det känns kul att få vara med och forma en ny era i svensk racing, säger Andreas Ahlberg. Vi går igenom en speciell period med många utmaningar just nu, men det är tydligt att alla parter drar åt samma håll och vill sportens bästa. På Kågered Racing har vi haft en flerårig plan kopplad till den högsta divisionen av svensk banracing, och den ser vi fram emot att fortsätta följa i TCR Scandinavia.

Teamchefen Micke Kågered, flerfaldig europamästare i dragracing, håller med.

– Vi tror på den kollektiva styrkan i svensk motorsport och är förväntansfulla inför den här säsongen, kommenterar Kågered. Det är ingen hemlighet att det varit lite stormigt ett tag, men nu kan vi börja lägga det bakom oss och fokusera på det som händer ute på banan. Jag är väldigt glad att förlänga samarbetet med Andreas och vi ser fram emot att ta ytterligare ett kliv närmare toppen i år.

Identiteten på den förare som kommer att köra teamets andra bil är ännu inte röjd, men Kågered avslöjar nu att det rör sig om en i sammanhanget välkänd profil med ett flertal STCC-segrar på sitt CV.

– Vi kommer att ha två bilar på gridden i premiären och de som kan sin motorsporthistorik kommer förhoppningsvis inte bli besvikna på vår föraruppställning, avslutar Micke Kågered. Vi kommer att presentera Andreas teamkamrat inom kort.  

Den 16 april arrangeras en kombinerad test- och mediadag på Ring Knutstorp, samma bana som alltså står värd för säsongspremiären drygt två veckor senare. Kågered Racing kommer, liksom övriga team, att finnas på plats för intervjuer och andra mediala åtaganden.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here