Årets näst sista TCR Scandinavia-tävlingar körs i helgen på Jyllandsringen där sex danska förare ansluter startfältet samtidigt som titelfighten ställs på sin spets.

PWR Racing – SEAT Dealer Team-föraren Robert Dahlgren leder mästerskapet och är på jakt efter sin andra titel men är jagad av Brink Motorsport-förarna Tobias Brink och Andreas Wernersson. I poängtabellen är Brink bara 15 poäng bakom Dahlgren och Wernersson 18 poäng med 110 poäng kvar att tävla om.

Dahlgren är en av bara tre svenska förare i startfältet som har kört en framhjulsdriven bil på den danska förare. Det var 2010 som Dahlgren körde en Volvo C30 för Polestar Racing och tog pole position när han var på väg mot den första Scandinavian Touring Car Cup-titeln.

De andra två som tävlat här tidigare är Mattias Andersson, som tog flest poäng av alla för tre veckor sedan på Gelleråsen Arena. Andersson tävlade senast 2011 på Jyllandsringen i sin Alfa Romeo 156 medan föraren som senast tävlat här är fjärdeplacerade Andreas Ahlberg som körde en Audi A4 här 2012.

De sex danska förarna har däremot stor erfarenhet av Jyllandsringen och väntas ta starka resultat i helgen.

Insight Racing kommer till start med tre bilar där Jonas Lynge kör en Honda Civic FK2 TCR medan Kristian Sætheren och teamägaren Martin Jensen kör varsin Alfa Romeo Giulietta TCR.

Kim Lund, som tävlade på Anderstorp i en Cupra TCR, återvänder till sin hemmatävling med team Madbull Racing.

Några som aldrig tidigare tävlat i TCR Scandinavia är Team Hyundai Denmark som har anmält en Hyundai i30 N TCR för danska rallyföraren Marco Gersager.

Fyrfaldiga danska mästaren Casper Elgaard kommer med sitt eget team Massive Motorsport med support från italienska JAS Motorsport och kommer att köra en Honda Civic FK8 TCR.

Det blir första gången som den tionde generationen Honda Civic tävlar i det skandinaviska mästerskapet i kamp mot de två äldre generationerna Civic som Lynge och Andersson kör.

Helgens kval körs 16:25 på lördag med två 20-minuterstävlingar på söndag 11:40 och 15:45 respektive.

Tävlingarna sänds live via: http://sbfplay.se

Förarcitat

Mattias Andersson, Honda Racing Sweden
“Det är en bana där jag inte tävlat på många år. Jag körde där för första gången 1992 i en Formel Opel Lotus och vann. Sedan tävlade vi där 2009-2011, det är en fin bana, en teknisk bana och de danska förarna kan den väldigt väl, så jag förväntar mig att de kommer vara starka där.”

Tobias Brink, Brink Motorsport
“Jag har varit på Jyllandsringen en eller två gånger. Det är en svår bana, rätt smal. Men danskarna vet hur man har en bra fest så det ska bli kul att tävla där, speciellt med fler danska förare i fältet.”

Casper Elgaard, Massive Motorsport
“Det blir min första tävling i en TCR-bil, så det är inte helt idealt utan tidigare erfarenhet samt att jag inte tävlat sedan 2016. Men jag kan banan väldigt bra och förhoppningsvis blir det nog för att jag ska kunna slåss om en plats på pallen. Att kämpa med de svenska förarna blir en extra trevlig utmaning som jag är mån om att ta mig an. Det finns en hel del duktiga förare i mästerskapet.”

Anmälningslista
2 – Robert Dahlgren – SWE – PWR Racing – Cupra TCR
4 – Andreas Wernersson – SWE – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
5 – Casper Elgaard – DEN – Massive Motorsport – Honda Civic Type R FK7 TCR
6 – Jonas Lynge – DEN – Insight Racing – Honda Civic Type R FK2 TCR
7 – Kim Lund – DEN – Madbull Racing – Cupra TCR DSG
8 – Marco Gersager – DEN – Hyundai Team Denmark – Hyundai i30 N TCR
9 – Martin Jensen – DEN – Insight Racing – Alfa Romeo Giulietta TCR
10 – Kristian Sætheren – DEN – Insight Racing – Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR
19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – SWE – PWR Racing – Cupra TCR
20 – Mattias Andersson – SWE – Honda Racing Sweden – Honda Civic Type R FK2 TCR
21 – Andreas Ahlberg – SWE – Micke Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
22 – Albin Wärnelöv – SWE – Experion Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
51 – Hannes Morin – SWE – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
71 – Tobias Brink – SWE – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS

Tidsschema
Fredag 6 september
17:25 – Test 1

Lördag 7 september
12:00 – Test 2
16:25 – Kval 1
16:50 – Kval 2

Söndag 8 september
11:40 – Race 1 (20 min + 1 varv)
15:45 – Race 2 (20 min + 1 varv)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here