Mattias Andersson (Honda) avfyrade ett första varningsskott mot sina konkurrenter genom att toppa det inledande förmiddagspasset vid tisdagens officiella TCR Scandinavia-test på Ring Knutstorp.

Andersson noterades för en tid på 1m00.193s runt den skånska banan, som också kommer att stå värd för säsongspremiären den 3-4 maj, och var därmed 51 tusendelar snabbare än Tobias Brink (Audi).

En bra start, kommenterar Andersson. Vi har en liten fördel eftersom vi var här och testade även igår, men å andra sidan använde jag bara två nya däck i det här passet. Man vet aldrig vad de andra sysslar med, men vi kör med det vi tror är rätt set-up inför premiären och känner oss nöjda så långt.

Andersson – en av fältets mest rutinerade förare – menar att den stora utmaningen den här säsongen blir att anpassa såväl bil som körstil till de för året nya Yokohama-däcken (som ersätter den tidigare STCC-leverantören Michelin).

Det är definitivt skillnad mot i fjol, förklarar Andersson. Yokohama-däcken är mjukare i konstruktionen, vilket gör att bilen rör sig mer i sidled ute på banan. Det gör också att bilen känns mer som en touring car och kräver en annan körstil.

Den mest imponerande insatsen under förmiddagen stod emellertid 16-årige debutanten Hannes Morin för. Morin tar den här säsongen det stora steget från karting direkt till touring car-racing i TCR Scandinavia, men signalerade omedelbart sina intentioner med en fin tredjeplats i resultatlistan – mindre än två tiondelar bakom Andersson, och bara 14 hundradelar efter teamkamraten Brink.

Kågered Racing-duon Thomas Engström och Andreas Ahlberg var fyra respektive femma i sina Volkswagen Golf GTI.

Dagens andra och avslutande pass körs mellan kl. 13.00-16.00.

RESULTAT – FÖRMIDDAGSPASS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here