Under gårdagen träffades den konstellation av arrangörer som kommer driva banracingen vidare efter att STCC för någon vecka sedan lämnat in sin konkursansökan.

TCR Scandinavian Series AB tillsammans med Svenska Bilsportförbundet och de arrangerande racingbanorna träffades under tisdagen i Jönköping för nästa steg mot säsongen 2019 för SM i standardvagnsracing. Beslut togs om att det fortsatt blir TCR-reglementet som kommer gälla för SM-klassen och att namnet blir TCR-Scandinavia. 

– Med det nya samarbetet för mästerskapet så tar vi tillsammans ett omtag för svensk racing och jag är övertygad om att vi kommer lyckas i år 2019, men framför allt att vi ska säkerställa och fortsätta utveckla svensk racing under kommande år, säger Greger Petersson, vd för TCR Scandinavian Series AB.

Med under mötet fanns även team från säsongen 2018 som fick ta del av den satta premiärtävlingen för säsongen 2019 som blir Kvp Newsrace, powered by Porsche Helsingborg, 3-4 Maj. 

– Vi ser med tillförsikt på framtiden efter gårdagens möte. Vi har en stor passion för motorsport och det känns väldigt bra att vi nu kan lägga fullt fokus på att utveckla mästerskapet utefter den potential som finns inom svensk elitracing och i det TCR reglemente som nu råder. Vi kommer med full kraft och ger full gas in i mästerskapet 2019, säger Ted Brink, teamchef Brink Motorsport.

Parallellt med att säkerställa en fortsättning och framtid för TCR-klassen är arbetet redan igång med att bygga upp en ny organisation för att samla alla klasser och banor till en riktigt bra helhet.  

– Våren är kort, men jag är glad och nöjd över att vi kommit så här långt redan och mötet i Jönköping var riktigt positivt med en framåtanda från samtliga parter. Tillsammans ska vi säkerställa att vi har ett starkt mästerskap för svensk racing under kommande år. Det finns så mycket kraft, kunskap och kärlek till sporten från team, sponsorer, banor, funktionärer, föreningarna och fans och det vill fortsätta stärka, säger Anna Nordkvist, vd på Svensk Bilsport.

Kalender 2019.
16/4 – Ring Knutstorp – Press och test
03-04/5 – Ring Knutstorp – Kvällsposten Newsrace Powered by Porsche Helsingborg

01-02/6 – Anderstorp – Sportbilsfestivalen
14-15/6 – Drivecenter Arena Fällfors – Midnattssolsloppet
13-14/7 – Falkenberg – Västkustloppet
17-18/8 – Gelleråsen Arena – Kanonloppet
Tävlingen i Danmark TBA – TBA – TBA
04-05/10 – Mantorp Park – Grande Finale

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here