Robert Dahlgren har utökat ledningen av TCR Scandinavia med sin fjärde pole position för året bakom ratten på PWR Racing – SEAT Dealer Teams Cupra. Hans närmaste konkurrent var fyrfaldiga danska mästaren Casper Elgaard som tog andra plats i sin TCR-debut.

Dahlgren var snabbast genom båda testpassen och satte snabbaste tid i kvalet med 1:09.353, nästan en halvsekund snabbare än resten av fältet.

Massive Motorsport-föraren Elgaard var 0.449 sekunder bakom Dahlgren i sin Honda Civic FK7 TCR, detta trots att dansken kör med full vikt då det är första tävlingen han kör i TCR Scandinavia.

Elgaard var hundradelar framför titelutmanaren Tobias Brink med teamkollega Andreas Ahlberg precis bakom på fjärde plats. Båda Brink Motorsport-förarna kan fortfarande utmana om årets titel.

Andreas Ahlberg tog hand om femte plats på startuppställningen och ligger bra till inför andra tävlingen med omvänd startordning där Audi RS 3 LMS-föraren Hannes Morin kommer att starta från pole position för andra gången i år.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky missade precis topp sex i sin PWR Racing Cupra med Mattias Andersson på åttonde plats i sin äldre Honda. Andersson har dessutom 20 kilo extravikt på grund av framgångarna under föregående tävlingshelg på Gelleråsen Arena.

De nya danska förarna utmanade de svenska förarna väl där Martin Jensen satte tionde snabbaste tid med sin Alfa Romeo Giulietta TCR framför sin stallkollega Kristian Sætheren. Kim Lund, som tävlat i mästerskapet tidigare i år, var tolfte snabbast framför rallyföraren Marco Gersager på trettonde plats i sin Team Hyundai Denmark i30 N TCR.

Söndagens båda tävlingar sänds live via SBF på https://sbfplay.solidtango.com samt TCR-hubben på www.tcr-series.tv medan live-timing finns på: http://www.raceresult.dk

Robert Dahlgren – PWR Racing
“Det var ett bra varv. På mitt första varv visste jag att jag var tvungen att sätta en bra tid och jag satsade allt på mitt sista försök.

“Det är inte varje dag man sätter ett sådant varv, så det är en bra känsla och teamet har gjort ett fantastiskt jobb.

“Vi får se hur bilen är i morgon på begagnat gummi, vi testade för en och en halv vecka sedan på Mantorp Park och det kändes som vi hade en bra tävlingsbil. Vad vi inte vet är vad för fart Casper (Elgaard) kommer ha för fart i tävlingen med sin Honda. Om han startar lika bra som Mattias Andersson gör med sin Honda så kommer vi ha problem.”

Casper Elgaard – Massive Motorsport
“Igår var det min första gång i bilen och vi använde det mesta av tiden på riktigt dåliga däck, så vi visste att det skulle gå bättre idag. Men jag förväntade mig inte att klättra från 13:e till andra plats.

“Jag har inte kört en hel tävlingsdistans och jag gjorde två teststarter i går. Den första var riktigt illa och den andra var ok. Så jag är bara riktigt glad över att ha kvalat tvåa, sedan får vi ta det där ifrån.”

Tobias Brink – Brink Motorsport
“Det var ett bra kval. Vi behöver dock göra lite hemläxa, mitt varv i Q1 var bra och vi var bara en tiondel bakom Robert, då kändes det som vi hade en chans till pole. Mitt första varv i Q2 var bra, men vi var fortfarande en tiondel bakom, så vi satsade hårt till andra varvet. Tyvärr körde jag lite för brett i kurva ett och sju, då var det game over.

“Jag såg också att Robert satte ett riktigt bra varv i slutet av Q2, så hatten av till honom.

“Det är kul att de danska förarna utmanar oss. Casper är en legend på Jyllandsringen och med tanke på att det är första gången han kör bilen så var det riktigt bra gjort av honom. Det kommer bli kul att kämpa med honom i toppen.”

Kvalresultat

1 – Robert Dahlgren – PWR Racing – Cupra TCR – 1:09.353
2 – Casper Elgaard – Massive Motorsport – Honda Civic Type R FK7 TCR – 0.499
3 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 0.517
4 – Andreas Wernersson – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 0.599
5 – Andreas Ahlberg – Micke Kågered Racing – w – 0.636
6 – Hannes Morin – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 0.824
7 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – PWR Racing – Cupra TCR – 0.896
8 – Mattias Andersson – Honda Racing Sweden – Honda Civic Type R FK2 TCR – 1.070
9 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Volkswagen Golf GTI TCR – 0.838
10 – Martin Jensen – Insight Racing – Alfa Romeo Giulietta TCR – 0.913
11 – Kristian Sætheren – Insight Racing – Alfa Romeo Giulietta Veloce – 1.487
12 – Kim Lund – Madbull Racing – Cupra TCR DSG – 1.580
13 – Marco Gersager – Team Hyundai Denmark – Hyundai i30 N TCR – 2.137

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here