Gelleråsen Arena står värd för årets femte TCR Scandinavia-deltävling med det klassiska Kanonloppet i helgen där den stenhårda titelkampen mellan Brink Motorsport och PWR Racing fortsätter.

I förra tävlingen på Falkenbergs Motorbana tog Brink Motorsport hand om båda segrarna, delvis tack vare att 2017-mästaren Robert Dahlgren fick en bestraffning efter sista tävlingen då domarna ansåg att han varit för tuff i en batalj med Tobias Brink.

Resultatet innebär att Dahlgren leder mästerskapet med bara nio poäng framför Brink-föraren Andreas Wernersson inför helgens tävlingar på Gelleråsen Arena, en bana som var en av de starkaste för Cupra-teamet PWR Racing förra året där teamägaren Daniel Haglöf tog pole och seger i första tävlingen och Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog sin första seger i andra tävlingen.

PWR Racing jagar ett liknande resultat som 2018 då fjolårets teammästare fortfarande jagar Brink Motorsport i teammästerskapet och är 19 poäng bakom inför helgen.

Skulle de båda stora teamen göra ett misstag finns det flertalet förare som lurar bakom. Andreas Ahlbergs jämnhet i de föregående båda tävlingarna samt hans första seger för säsongen på Anderstorp håller Kågered Racing Volkswagen-föraren inom räckhåll för titelstriden. Mattias Andersson hade sin bästa helg för säsongen i Falkenberg med andra plats i andra tävlingen säkrade en pallplats på Gelleråsen Arena förra året, en bana där Hondan har visat sig stark.

12 bilar tävlar i helgen där veteranen Tobias Johansson gör comeback bakom ratten på Brovallen Designs Audi RS 3 LMS samtidigt som teamet firar 20 år. Helgens tävlingar blir första gången som 46-åringen tävlar sedan säsongsfinalen 2011 på Mantorp Park.

Kvalet börjar 15:15 på lördag och de båda 17-varvstävlingarna körs på söndag med start 12:40 och 15:45 respektive.

Förarcitat

Mattias Andersson, Honda Racing Sweden
“Jag siktar på en smidig helg i Karlskoga. Det är en bana där jag tävlat mycket och där vi nästan vann förra året. Jag tror vi kommer kunna slåss om pallplatser igen.”

Mikaela Åhlin-Kottkulinsky, PWR Racing – SEAT Dealer Team
“Det ska bli spännande att tävla här igen efter att jag tog min första seger förra året. Det är en bra bana och det är lite av en hemmatävling för mig, jag bor bara 45 minuter därifrån.”

Anmälningslista – Gelleråsen Arena
Nr Förare Team Bil
2 Robert Dahlgren PWR Racing – SEAT Dealer Team Cupra TCR
4 Andreas Wernersson Brink Motorsport Audi RS 3 LMS
11 Louise Frost Insight Racing Alfa Romeo Giulietta TCR
17 Tomas Engström Micke Kågered Racing Volkswagen Golf GTI TCR
19 Mikaela Åhlin-Kottulinsky PWR Racing – SEAT Dealer Team Cupra TCR
20 Mattias Andersson Honda Racing Sweden Honda Civic FK2 TCR
21 Andreas Ahlberg Micke Kågered Racing Volkswagen Golf GTI TCR
22 Albin Wärnelöv Experion Racing Volkswagen Golf GTI TCR
51 Hannes Morin Brink Motorsport Audi RS 3 LMS
59 Peter “Poker” Wallenberg Poker Racing For Charity Cupra TCR
71 Tobias Brink Brink Motorsport Audi RS 3 LMS
99 Tobias Johansson Brovallen Design Audi RS 3 LMS

Tidsschema Gelleråsen Arena
Lördag 17 augusti
09:00 – Test 1
12:20 – Test 2
15:15 – Qualifying 1
15:40 – Qualifying 2
Söndag 18 augusti
09:00 – Warm up
12:40 – Race 1 (17 varv)
15:45 – Race 2 (17 varv)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here